Concert op 12 oktober 2019 te Culemborg

Op zaterdag 12 oktober 2019 om 20:00 uur vind in de Grote of Sint Barbarakerk te Culemborg een premiere plaats. Dirkjan Horringa dirigeert dan een ad-hoc koor, begeleid door klarinet, cello en piano in een uitvoering van deze 13 koorliederen. Ze zijn getoonzet door Alfons van der Mullen op teksten van Dietrich Bonhoeffer. De componist zal een korte uitleg geven over het ontstaansproces en welke tekstmatige en muzikale keuzes hij heeft moeten maken om tot vormgeving te komen. De entree is 15 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) en de partituur van de werken ligt ter inzage en is te koop (a € 12.00). Deze is vanaf 15 augustus via de site (denieuwecantate.nl) te bestellen. Het doel van deze nieuwe Bonhoeffer-koorliederen is dat koren te lande adequaat materiaal hebben om deze tijdens de komende herdenkingen van de tweede wereldoorlog uit te voeren.

De organisatie is in handen van de stichting Anisymuz Culemborg. Alle gegevens zijn t.z.t. te vinden op de site http://www.denieuwecantate.nl.
Vanaf 1 juli zijn ook de koor- en instrumentenpartjen (gratis) te downloaden vanaf deze site. En voor thuisstudie zijn hier mp3’s en midi files beschikbaar en te beluisteren.

Verdere gegevens over de partituur en partijen, hoe te downloaden (de bezetting, hoe te kopen, up-dates) vind u op de volgende pagina. (Een zanger heeft de partituur niet nodig.)

Advertenties