Verloren zoon: onze aanpak

Het libretto van de cantate is van Andries Govaart, de muziek van Alfons van der Mullen en Marijn Slappendel heeft de directie over het geheel.

Rembrandt detailOver de bladmuziek:  Soms staan er boven de noten ten onrechte staccato-puntjes. En soms ontbreken er dynamische tekens. Hierover hoor je op de repetities. De bladmuziek wordt jou als pdf bestand door Alfons toegezonden. Met echt studeren mag je nog niet beginnen immers de koormuziek kan tot 1 mei en de orkestmuziek tot 8 mei nog licht wijzigen. Tot dan is de muziek ter kennismaking. De bladmuziek heeft een versienummer. Dat vind je bovenaan de bladzijdes (bijv.: vs – 23). Let op dat je t.z.t. het hoogtes versienummer hebt. Het versienummer is ook te lezen uit de pdf bestandsnaam. Bijvoorbeeld: 02710mais22. Sla de eerste 3 cijfers (027) over. Dan is 10 het volgorde nummer van het deel, mais de naam (“Er is geen mais”), en 22 het versienummer. De verloren zoon muziek is al te beluisteren. Zie verder op de pagina “Verloren zoon: klinkende partituur”.

Vraag naar koorzangers: tenoren en bassen:  Het koor is een projectkoor Probeer vrienden, kennissen met koor-ervaring te interesseren voor het ons project. Vooral tenoren en bassen zijn nodig.

bosch marskramerOver de repetities:   Je krijgt als zanger een auditie als wij menen dat je geen voldoende koorervaring hebt en daardoor jouw stemgebruik onduidelijk is en je niet thuis zelfstandig kan studeren. Er is een studiedag op zaterdag 17 september en een week later een doorloop. Het koor heeft, buiten de studiedag van 17/9 en de doorloop, 10 repetities. De amateurmuzikanten uit het orkest heben, buiten de studiedag van 17/9 en de doorloop, 7 repetities. Een schets van de repetitiedata van koor en orkest is te lezen op de pagina “Verloren zoon: Agenda”. Dit staat nog niet helemaal vast. Eind april wordt je immers verzocht nog een datumprikker op te sturen. Alfons zal buiten de repetities om muzikanten en zangers die absent waren of bij bepaalde passages

moeilijkheden ervaren via thuisbezoek (event. in een groep) bijwerken (coachen).

Informatie: lees voor meer gegevens en de organisatie op de website (denieuwecantate.nl) de verschillende pagina’s “De verloren zoon”. Zoals al eerder gezegd: er is een pagina “Verloren zoon: klinkende partituur” waar de partituren kunt lezen en horen. De button “Music” is voor het afspelen, de button “PDF” voor de partituur. Maar de geluidsbestanden zijn elektronisch en erg mager.

imgrbnbnbnesOver de uitvoeringen: Op dit moment staan gepland (maar kan nog wijzigen): – 24/9 om 20:15 uur in de Grote of Barbarakerk te Culemborg. En 25/9 zondag ’s middags te Doorn. We zijn nog in gesprek met de Gorte kerk in Den Bosch. En we zoeken nog een vierde locatie. Weet jij nog een mooie locatie?

ATTENTIE: waar in Culemborg:  Culemborg kent twee Barbarakerken. De katholieke Barbara ligt direct aan de markt en heeft een spitse toren. De protestantse kerk (met een stompe toren) ligt even van de markt af. In deze laatste voeren wij onze cantate uit.

Over promotie van het project:  Maak reclame in je eigen vriendenkring. Het is erg belangrijk dat we bij de concerten voldoende publiek hebben. Dit niet alleen om onze kosten te dekken maar ook om bekendheid te krijgen en een achterban van mensen die weten wat we doen en die ons willen steunen. Neem dus familie, kennissen en buren mee. En gebruik ook de social media voor onze reclame. Ben je niet handig met Facebook etc., vraag dan Alfons.

Subsidiënten:  Wij hebben subsidie gekregen van vier landelijke fondsen: het VSB fonds, de Vermeulen Brauckman stichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gilles Hondius Foundation. Daar zijn we erg blij, zonder dat is onze cantate niet mogelijk. Deze fondsen stellen wel o.a. als voorwaarde dat wij ons eigen project en hun naamsbekendheid goed promoten.

imgresrtrtrtSponsors en donateurs:  Deze bovengenoemde landelijke fondsen wijzen ons er duidelijk op dat we ook op andere bronnen van geld moeten aanboren. Daarom willen we je dringend vragen om bij winkeliers en bedrijven die jou kennen als goede klant om sponsoring te vragen. Dat doe je niet alleen: twee leden van de stichting gaan mee en doen het woord.

Crowdfunding. Als je ervaring hebt met crowdfunding meldt dat ons. We nemen er graag kennis van.

Wij vragen naar helpende handen en om mensen voor een denktank.  Er zijn nog twee mensen nodig die in de organisatie meedenken. Vooral meedenken is belangrijk, meedoen is een tweede. Ook mensen die overzichtelijke kleine taken willen uitvoeren zijn enorm welkom.

Twee stichtingen:  De activiteiten van denieuwecantate.nl worden gedekt door de stichting Anisymuz. Er is een andere stichting, stichting de Roos van Culemborg, die rondom onze cantate verschillende activiteiten organiseert: activiteiten als een lezing over het boek De verloren zoon “Eindelijk thuis” van Henri Nouwen of een zaterdagochtend ontbijt waarbij de componist uitlegt welke problemen er zijn bij het op muziek zetten van teksten, of een kunsthistorisch verbeelding van de parabel De verloren zoon door de eeuwen heen.

imahjhjhgesToekomst: afhankelijk van het slagen van dit Verloren zoon project wil Anisymuz verder gaan met soortgelijke projecten. Het doel van de Stichting Anisymuz is immers om in een moderner idioom (religieuze) werken voor koor en orkest te laten componeren en deze laten uitvoeren door een combinatie van amateur muzikanten en profs. De bovengenoemde coaching is daarbij essentieel.

Met een muzikale groet wensen wij dat je heel veel plezier beleefd aan De verloren zoon.