JONA: onze partners

Anisymuz werkt graag samen met partners. Hieronder een aantal van onze partners uitgelicht:

Flûtes à Lek

Flûtes à Lek is een blokfluitsextet, een groep van 6 blokfluitisten waarvan Els Althuizen docent is. Zij heeft tevens de leiding. groepmetgrootbas verkleindFlûtes à Lek geeft geregeld concerten in de synagoge van Culemborg of in de omstrekenengelenblokfluit van deze stad. De repetities vinden plaats in het gebouw van de Brede School in de wijk Parijsch te Culemborg. In de Jona cantate vormen dit blokfluitsextet en 3 solozangeressen samen een groep die de stem van God voorstelt: een klein ensemble binnen een groter geheel. Deze groep is achter in de kerk opgesteld waardoor de klank meer nagalm krijgt dan klank van het orkest. Ze spelen twee soorten muzieken: een waarbij ze allemaal hetzelfde ritme FAL_verkleindspelen met akkoorden rond f klein. En een in een ritme van triolen waarbij de verschillende stemmen elkaar imiteren. De stem van God moet overkomen als een wiegende klank, zacht door de keuze van 6 blokfluiten met zang en enerzijds wiegend en niet direct duidelijk door de nagalm en anderzijds mild dwingend door het triolen ritme.
Voor informatie over het blokfluitsextet Flûtes à Lek en Els Althuizen, zie: http://www.flutesalek.nl

 

 


 

Stichting Kunst in de Kerk

wil door kunstvormen de religieuze beleving verdiepen. De stichting werkt een aantal keer per jaar mee aan kerkdiensten, organiseert vespers waarin kunst centraal staat en houdt exposities logoKiK revertmet daaromheen verschillende activiteiten. De meeste exposities vinden plaats in de Grote of Barbarakerk te Culemborg. Klik hier voor een link naar de Stichting Kunst in de Kerk.

Het idee van lezingen, een expositie en een cantate rond het thema Jona in binnen de stichting Kunst in de Kerk ontstaan. Kunst in de Kerk heeft aan de stichting Anisymuz de opdracht gegeven om op dit verhaal en om op het libretto van René van Loenen een cantate te laten schrijven em deze te doen uitvoeren.

Informatie over Kunst in de Kerk: Agatha Oosting, agatha_oosting@live.nl